Britse papegaai duikt na vier jaar weer op met Spaanse tongval

Britse papegaai duikt na vier jaar weer op met Spaanse tongval

Maar liefst vier jaar heeft Darren Chick moeten wachten op het moment, maar onlangs was het toch zover. De Britse man werd herenigd met zijn papegaai Nigel, die al zolang vermist was. Groot was echter zijn verbazing toen hij hoorde dat zijn lieveling niet langer Engels, maar wel Spaans sprak.

Het was Teresa Micco, een dierenarts uit het zuiden van Californië, die de hereniging tussen mens en dier liet plaatsvinden. De vrouw vond de vermiste Afrikaanse grijze papegaai, dacht dat het om haar eigen vermiste dier ging en nam het mee naar huis. Wanneer ze toch maar besliste om de chip van het dier te controleren, vond ze de echte eigenaar: Darren Chick uit Groot-Brittannië die ook in Californië woont.De vrouw contacteerde de man en vroeg of hij een papegaai mist. “Eerst zei hij “neen” omdat hij dacht dat ik het over een recente gebeurtenis had”, zei de vrouw aan de krant Daily Breeze. “Wanneer ik zei dat ik zijn papegaai had, bekeek hij mij alsof ik gek was.De papegaai verdween immers vier jaar geleden. Waar het dier overal heeft rondgehangen, is niet bekend. De kans dat dat in Spaanstalige gebieden was, is echter wel groot. Volgens Chick is het Britse accent van de papegaai namelijk helemaal weg en spreekt hij sinds zijn verdwijning Spaans.

De nieuwe taal kon het geluk van de hereniging echter niet verstoren. “Ik had tranen in mijn ogen”, zegt de eigenaar aan de krant. “Het was heel vreemd. Van het eerste moment dat ik hem zag, wist ik dat hij het was.”

Volgens de eigenaar stelt de papegaai het goed.

Bron:De redactie.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *