De grote kaardebol

De grote kaardebol

Grote Kaardebol komt met vele lilakleurige, opgaande, ovaalvormige bloemen die hoog boven het blad uitsteken. De bladeren en stengels zijn stekelig. Grote kaardebol bloeit in de maanden juli en augustus zeer rijk. Grote kaardebol is zeer winterhard. Het is een plant voor een warme, zonnige standplaats. Grote kaardebol kan een forse hoogte bereiken, namelijk ongeveer 200 centimeter. Grote Kaardebol is een schitterend spektakel in de zomer, zeker omdat deze plant veel bijen, hommels en vlinders naar je tuin haalt!

Standplaats van Grote kaardebol

Grote kaardebol is een plant die op een zonnige, warme plek moet staan. Bij voorkeur is de grond kalkhoudend. De grond dient voldoende vocht te bevatten. Daarnaast dient de grond voedselrijk te zijn.

Verzorging en toepassing van Grote kaardebol

Grote kaardebol wordt vaak gebruikt voor geneeskundige doeleinden. Het werkt bijvoorbeeld om zweet af te drijven, maar ook om eetlust op te werken. Ook kan het pijn verlichten bij reuma en jicht. Deze plant kan prima aangeplant worden achterin de border, vanwege de grote hoogte die de plant kan bereiken. Zorg er dan wel voor dat de plant genoeg zonuren krijgt.

BRON: AVIS CULTURA Werkgroepen Europese vogels november 2020
BRON: AVIS CULTURA Werkgroepen Europese vogels november 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *