Mite-Killer

Mite-Killer

Oropharma Mite-Killer is een doeltreffend en ecologisch bestrijdingsmiddel tegen mijten en vlooien. Dit product bestrijdt rode vogelmijt (= bloedluis), vedermijt, vlooien en luizen bij duiven, vogels en pluimvee (bv. siervogels en kippen). Mite-Killer bestrijdt de vogelmijten fysisch, bevat geen chemische bestrijdingsmiddelen en houdt geen gevaar in voor het ontwikkelen van resistentie. Bloedluizen zijn een ware nachtmerrie voor u en uw vogels. Ze verschuilen zich overdag in naden en kieren en komen ’s nachts tevoorschijn om zich met het bloed van uw vogels te voeden. Bij volwassen vogels zien we op termijn verschijnselen van verzwakking zoals bol zitten en minder actief zijn. Wanneer de luizen in de nesten voorkomen, worden de jongen van bij hun geboorte belaagd en kunnen ze al na 4 tot 6 dagen sterven.

Door hun korte voortplantingscyclus kan een vogelmijtenpopulatie zich elke 6 dagen verdubbelen. Zelfs bij afwezigheid van vogels kan een vogelmijt 8 tot 9 maanden overleven! Vandaar dat het doeltreffend bestrijden en preventief behandelen van uw kooien en verblijven een noodzaak is. Mite-Killer is gebaseerd op silicaten met een sterk absorberend vermogen voor oliën en vetten. Wanneer de mijt over deze kleine partikels kruipt, komen deze tussen de gewrichten en veroorzaken ze een verminderde beweeglijkheid. Deze partikels tasten de beschermende waslaag aan wat tot uitdroging en sterfte leidt.

Gebruiksaanwijzing
Haal uw vogels uit hun kooi. Dek drink- en voederbakjes goed af en reinig grondig. Spuit Mite-Killer op zitstokken, nestkasten, onderkant van nestschotels, … en in alle hoeken, spleten en kieren waar bloedluizen, mijten en vlooien zich kunnen schuilhouden. Breng twee dunne lagen boven elkaar aan. Herhaal de behandeling indien nodig of wanneer het laagje wit poeder door stof bedekt wordt. Na behandeling kunnen de vogels onmiddellijk terug in de kooi geplaatst worden. Eén spuitbus is toereikend voor 4 tot 8 m².

Newer Post
Older Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *