Ontsnapte buizerd is terecht

Ontsnapte buizerd is terecht

De woestijnbuizerd van Amber Houbrechts uit Kerniel is terecht. De verlossende oproep kwam vrijdag in de late namiddag van een vrouw uit Kortessem die de roofvogel had gezien in het Hemelspark

Patricia Peters had de vogel gespot en ze had er ook een foto van genomen. Ze postte een bericht op Facebook met de vraag of iemand wist welke vogel het was en dat hij een belletje aan de poten had. Daar vernam Patricia dat het misschien om de vogel van Amber zou gaan, ze nam meteen contact op.

“Ik zag direct dat het om Athena ging. Ik heb dan Geoffrey, een collega-valkenier van mijn vriend, opgebeld en gevraagd om zo snel mogelijk te komen. Met de loer (konijnenvel) hebben wij haar kunnen lokken. Gelukkig had ze veel honger, waardoor ze meteen op de handschoen neerstreek”, zegt Amber.

De roofvogel is net een week vermist geweest. De tamme buizerd ontsnapte afgelopen zaterdag toen Amber haar gevoederd had. Haar vriend is valkenier, maar verblijft in het buitenland waar hij op militaire missie is. Voor de 21-jarige vrouw valt er een zware last van haar schouders, want ze had beloofd om goed voor de roofvogel te zorgen. “Ik heb heel veel oproepen gehad, leuke en minder leuke. De meesten hadden een vogel gezien, maar konden geen goede beschrijving geven. Ik heb mijn vriend in Estland een bericht gestuurd dat Athena terecht is. Binnen de kortste keren belde hij om te vragen hoe het met haar was. Toen ik vertelde dat alles in orde was, hoorde ik aan zijn stem dat hij erg blij en emotioneel was. Eind goed, al goed.” (jcr)

BRON: HET BELANG VAN LIMBURG 09 maart 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *