Papegaai fluit Brabaçonne bij N-VA’er

Papegaai fluit Brabaçonne bij N-VA’er

De papegaai van Zonhovens gemeenteraadslid Yannick Aerts heeft een wel héél bijzondere gave. Het beestje fluit namelijk moeiteloos de Brabançonne. “Lelijk verschieten voor een Vlaams-nationalist”, lacht de N-VA’er, die het beestje van zijn vorige huiseigenaar erfde.

Toen Yannick Aerts en zijn vrouw vorig jaar een nieuwe woning in Zonhoven kochten, kregen ze er gratis papegaai Pico bij. “Een lief beestje, maar de vorige eigenaar had er in zijn nieuwe appartement geen plaats meer voor”, vertelt Aerts. “Mijn vrouw zag het meteen zitten, en dus hebben we Pico geadopteerd. Zonder dat we zijn oeuvre kenden natuurlijk.” (lacht)

Afgelopen zomer, tijdens de eerste barbecue met vrienden in zijn nieuwe tuin, begon Pico vrolijk de Brabançonne te fluiten. “Redelijk gênant voor een Vlaams nationalist”, grapt de voorzitter van de Zonhovense N-VA, die de voorbije maanden verschillende keren mocht uitleggen waarom uitgerekend zijn huisdier vrolijk het Belgisch volkslied mee kweelt.

“Blijkbaar heeft de vorige eigenaar Pico ons nationaal volkslied aangeleerd. Allemaal goed en wel, maar ik had uiteraard liever de Vlaamse Leeuw gehoord.”

Toch hoeft Pico, intussen al 17 jaar oud, niet meteen voor zijn leven te vrezen. “Ik ben Vlaams-nationalist, maar ook een dierenvriend. Volgende zomer ga ik wel proberen om hem de Vlaamse Leeuw aan te leren. En als dat écht niet wil lukken, kan ik er altijd nog papegaaiensoep van maken.” 

BRON: HET BELANG VAN LIMBURG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *