U 3

U 3

Toepassing

U kan U-3 OP gebruiken als insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel op postduiven en sierduiven.

U-3 OP doodt onmiddellijk alle bloedluizen, vedermijten en muggen en voorkomt hiermee bloedarmoede en conditieverlies bij de behandelde dieren.

U-3 OP werkt direct.

Eigenschappen

U-3 OP bevat  Pyrethrum, Piperonylbutoxide en Benzylbenzoaat.

Pyrethrum is een natuurlijk insecticide. Pyrethrum heeft een breed werkingsspectrum en breekt in de aanwezigheid van licht snel af. Het is een zogenaamd zenuwgif. Het zenuwstelsel van het insect wordt geprikkeld. Daarna volgt snel een verlamming. Deze verlamming heeft de dood van het insect tot gevolg.

Piperonylbutoxide en Benzylbenzoaat versterken de werking van het Pyrethrum. Daarnaast heeft Benzylbenzoaat een ontsmettende werking voor het geval de vogel gestoken is door de insecten.

Voor een doeltreffende werking van U-3 OP is slechts weinig werkzame stof nodig.

Gebruiksaanwijzing

Tijdens de toepassing dient u de duif zo te houden dat er zoveel mogelijk spuitnevel onder en tussen de veren terechtkomt en zo weinig mogelijk op de kop. Twee maal sprayen onder elke vleugel en twee maal in de nek is voldoende. Een spuitafstand van ca. 5 cm is voldoende. De veren niet drijfnat spuiten. De vogel niet in zijn geheel behandelen. U-3 OP kan  ook preventief worden  toegepast. Bij onvoldoende resultaat de behandeling na een week herhalen

Newer Post
Older Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *